Πρώτη Επίσκεψη - Δρίβα Θεοδοσία Παιδοδοντίατρος

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο καλό ειναι να γίνεται γύρω στα πρώτα του γενέθλια.

Οι γονείς καθοδηγούνται για τη σωστή φροντίδα των νεογιλων δοντιών και την υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών απο μικρή ηλικία.

Τα παιδιά εξοικειώνονται με ένα φιλικό οδοντιατρικό περί πάλλουν, γνωρίζουν την οδοντιατρική καρέκλα και τα εργαλεία ως παιχνίδι και συνδέουν την επίσκεψη με το παιχνίδι και όχι με κάποια θεραπεία που θα είχαν να αντιμετωπίσουν εάν έρχονταν στο ιατρείο με κάποιο πρόβλημα.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία, αν είναι εφικτό, η πρώτη επίσκεψη του παιδιού να μη συνοδεύεται από κάποια οδοντιατρική θεραπεία για αντιμετώπιση κάποιου προβλήματος, πχ τερηδόνας ή τραυματισμού για να διευκολυνθεί η ομαλή εξοικείωση του με το χώρο.

Σε περιπτώσεις όπου κάποιο πιο πολύπλοκο σχέδιο θεραπείας πρέπει να εφαρμοστεί, συχνά επιλέγουμε την πιο ευχάριστη οδοντιατρική πράξη για την αρχή για να έχουμε την ευκαιρία να συστήσουμε στο παιδί τα εργαλεία με έναν πιο απλό και ευχάριστο τρόπο.

Σε αρκετές περιπτώσεις μια επίσκεψη γνωριμίας προηγείται οποιασδήποτε οδοντιατρικής πράξης.

Κατά την επίσκεψη του το παιδί αρχίζει να εξοικειώνεται με το οδοντιατρικό περιβάλλον, το οποίο είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για μια φιλική παιδική προσέγγιση.

Από την αίθουσα αναμονής με τα παιχνίδια έως την παρουσίαση της οδοντιατρικής καρέκλας και των εργαλείων με τη μορφή παιχνιδιού, το παιδί, μέσα από μια σειρά επισκέψεων εξοικειώνεται με το χώρο και κατακτά ολοένα και περισσότερο την αίσθηση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης.

H toothfairy συμβουλεύει

Η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο καλό είναι να γίνεται μέσα στους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού.

H toothfairy συμβουλεύει

Επισκεφτείτε με τα παιδιά σας τον οδοντίατρο σας κάθε έξι μήνες για έλεγχο.

H toothfairy συμβουλεύει

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να βουρτσίζουν τα δόντια τους οπωσδήποτε πρωί και βράδυ.

H toothfairy συμβουλεύει

Βουρτσίζετε οι ίδιοι τα δόντια των παιδιών σας ή επιβλέπετέ τα μέχρι να σιγουρευτείτε πως το βούρτσισμα γίνεται ικανοποιητικά.

H toothfairy συμβουλεύει

Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ζάχαρη πρέπει να περιορίζεται στις ώρες των γευμάτων και όχι ενδιάμεσα.