Παιδοδοντία - Δρίβα Θεοδοσία Παιδοδοντίατρος

Πρόληψη                                   

Στο ιατρείο μας εφαρμόζονται ολοκληρωμένα εξατομικευμένα προληπτικά προγράμματα που απευθύνονται στους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειες τους με σκοπό την εγκατάσταση σωστών πρακτικών άσκησης στοματικής υγιεινής και διατροφικών συνηθειών από μικρή ηλικία.

Στα πλαίσια της πρόληψης πραγματοποιείται εξοικείωση του παιδιού με το οδοντιατρικό περιβάλλον και προσεχτική εισαγωγή του στις οδοντιατρικές προληπτικές θεραπείες. Εφαρμόζεται πρόγραμμα διδασκαλίας της στοματικής υγιεινής, οδοντικός καθαρισμός, τοπική εφαρμογή φθορίου (φθορίωση) και τηλεφωνική επανάκληση ασθενών για τον τακτικό οδοντιατρικό έλεγχο των παιδιών.

Σε παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών εφαρμόζονται προληπτικές καλύψεις οπών και σχισμών (επικαλύψεις) για τη προστασία των μασητικών επιφανειών των οπισθίων μόνιμων δοντιών από παρατεταμένη παραμονή τροφών και έναρξη τερηδονικής δραστηριότητας.

Στο ιατρείο παρέχεται συμβουλευτική γονέων για πρόληψη τραυματισμών κατά το παιχνίδι και την άθληση, ενημέρωση για τις επιπτώσεις και υποστήριξη του παιδιού για τη διακοπή παρατεταμένων έξεων και έγκαιρη διάγνωση ορθοδοντικών ανωμαλιών.

Θεραπεία              

Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό περιβάλλον, με έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό αντιμετωπίζονται όλες οι θεραπευτικές ανάγκες παιδιών 
και εφήβων με έμφαση στην ποιότητα της θεραπείας και την ορθή ψυχολογική προσέγγιση.

Το πρώτο βήμα για την επιτυχή εφαρμογή ενός σχεδίου θεραπείας που έχει προσεχτικά καταρτιστεί ξεχωριστά για κάθε παιδί είναι η εξοικείωση του με το οδοντιατρικό περιβάλλον και η ανάπτυξη αίσθησης ασφάλειας και εμπιστοσύνης προς το θεράποντα. Για το σκοπό αυτό, ένα ραντεβού γνωριμίας συχνά καθίσταται απαραίτητο, το οποίο είτε είναι απλά ραντεβού γνωριμίας και εξέτασης ή εφαρμογής κάποιας απλής οδοντιατρικής πράξης, όπως η φθορίωση.

Στις θεραπείες περιλαμβάνονται οι αποκαταστάσεις παιδικών και μόνιμων δοντιών με εμφράξεις (λευκά σφραγίσματα), ανοξείδωτες στεφάνες νεογιλών και μονίμων δοντιών σε περιπτώσεις που η αποκατάσταση τους δε γίνεται με απλή έμφραξη (σφράγισμα) και στεφάνες μερικής επικάλυψης ﴾επένθετα από σύνθετη ρητίνη﴿.

                                                                    

Σε περιπτώσεις εκτεταμένου τερηδονισμού πραγματοποιούνται πολφοτομές (μερική απονεύρωση) για την αποφυγή νέκρωσης του πολφού και ενδοδοντικες θεραπείες (απονευρώσεις) σε νεογιλά και μόνιμα δόντια όταν αυτά νεκρωθούν.

Σε νόσους των ούλων εφαρμόζονται οδοντικοί καθαρισμοί και θεραπείες ουλίτιδας.

Σε περιπτώσεις μη αντιστρεπτής τερηδονικής βλάβης και αδυναμία αποκατάστασης των δοντιών ή για άλλους λόγους όπως πχ ορθοδοντικούς πραγματοποιούνται εξαγωγές νεογιλών και μόνιμων δοντιών όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε περιστατικά τραυματισμών ακολουθούνται τα διεθνή πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση και παρακολούθηση τραύματος για την καλύτερη πρόγνωση του τραυματισμένου δοντιού.

H toothfairy συμβουλεύει

Η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο καλό είναι να γίνεται μέσα στους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού.

H toothfairy συμβουλεύει

Επισκεφτείτε με τα παιδιά σας τον οδοντίατρο σας κάθε έξι μήνες για έλεγχο.

H toothfairy συμβουλεύει

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να βουρτσίζουν τα δόντια τους οπωσδήποτε πρωί και βράδυ.

H toothfairy συμβουλεύει

Βουρτσίζετε οι ίδιοι τα δόντια των παιδιών σας ή επιβλέπετέ τα μέχρι να σιγουρευτείτε πως το βούρτσισμα γίνεται ικανοποιητικά.

H toothfairy συμβουλεύει

Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ζάχαρη πρέπει να περιορίζεται στις ώρες των γευμάτων και όχι ενδιάμεσα.