Ορθοδοντική - Δρίβα Θεοδοσία Παιδοδοντίατρος

Οι παράγοντες που προκαλούν ή επιδεινώνουν μια ορθοδοντική ανωμαλία είναι η μη αποκατάσταση και η πρόωρη απώλεια νεογιλών δοντιών που έχει ως αποτέλεσμα να χαθεί ο χώρος που απαιτείται για την ανατολή του διαδόχου μονίμου καθώς και η παρατεταμένη έξη όπως πχ η χρήση πιπίλας ή ο θηλασμός του δακτύλου, η δυσκολία ένρινης αναπνοής και η εγκατάσταση στοματικής αναπνοής και η βρεφική κατάποση.

Τα προβλήματα αυτά εφόσον αντιμετωπιστούν έγκαιρα σταματούν να επιδρούν στη σκελετική ανάπτυξη του παιδιού και αυτοδιορθώνονται σε μεγάλο βαθμό.

Η διατήρηση του χώρου λόγω πολυτερηδονισμού ή πρόωρης απώλειας των νεογιλών δοντιών γίνεται με απλούς ακίνητους μηχανισμούς έως την απρόσκοπτη ανατολή των διαδόχων μόνιμων δοντιών.

Η χρήση ορθοδοντικών μηχανισμών για τη διακοπή έξης εφόσον έχουν εξαντληθεί οι προσπάθειες τροποποίησης της συμπεριφοράς από το παιδί αποτελεί τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ο έλεγχος της αναπνοής αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σωστής ανάπτυξης του προσωπικού κρανίου και η πρακτική ειδικών ασκήσεων ή κάποιος ορθοδοντικός μηχανισμός μπορεί να προλάβει την επιδείνωση του προβλήματος και την επίδραση του στη μόνιμη οδοντοφυΐα.

Η διάγνωση των σκελετικών ορθοδοντικών ανωμαλιών από μικρή ηλικία και η πρώιμη αντιμετώπιση τους συχνά προλαμβάνει περίπλοκες και μακράς διάρκειας ορθοδοντικές θεραπείες σε μεγαλύτερες ηλικίες. Απλές ορθοδοντικές θεραπείες όπως πχ η διάνοιξη της άνω γνάθου και η διόρθωση της σταυροειδούς συγκλείσεως κάποιων δοντιών καλό είναι να πραγματοποιούνται πριν την ολοκλήρωση απόπτωσης των νεογιλών δοντιών.

Η εφαρμογή γνώσεων ορθοδοντικής στη χρόνια παρακολούθηση των παιδιών δύναται με στοχευμένη ακτινογραφική παρακολούθηση και απλές διορθωτικές κινήσεις να προλάβει ή να απλουστεύσει περίπλοκες ορθοδοντικές θεραπείες.

Στο ιατρείο μας παρέχεται ολοκληρωμένη ορθοδοντική συμβουλευτική και θεραπεία των ορθοδοντικών περιστατικών με εφαρμογή προηγμένης τεχνολογίας και σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων.

H toothfairy συμβουλεύει

Η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο καλό είναι να γίνεται μέσα στους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού.

H toothfairy συμβουλεύει

Επισκεφτείτε με τα παιδιά σας τον οδοντίατρο σας κάθε έξι μήνες για έλεγχο.

H toothfairy συμβουλεύει

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να βουρτσίζουν τα δόντια τους οπωσδήποτε πρωί και βράδυ.

H toothfairy συμβουλεύει

Βουρτσίζετε οι ίδιοι τα δόντια των παιδιών σας ή επιβλέπετέ τα μέχρι να σιγουρευτείτε πως το βούρτσισμα γίνεται ικανοποιητικά.

H toothfairy συμβουλεύει

Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ζάχαρη πρέπει να περιορίζεται στις ώρες των γευμάτων και όχι ενδιάμεσα.