Η Παιδοδοντίατρος - Δρίβα Θεοδοσία Παιδοδοντίατρος

Η παιδοδοντίατρος Θεοδοσία Δρίβα αποφοίτησε από την Οδοντιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2000 με βαθμό πτυχίου Λίαν Καλώς.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, στο τρίτο έτος, διακρίθηκε με υποτροφία απο το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση φοιτητή.

Το 2001 έγινε δεκτή, με υποτροφία του ιδρύματος Παπαδάκη, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Παιδοδοντίας στο Πανεπιστήμιο Bristol της Αγγλίας, το οποίο ολοκλήρωσε με διάκριση το 2003.

Κατα τη διάρκεια των σπουδών της εκπαιδεύτηκε στην οδοντιατρική αντιμετώπιση ατόμων με ειδικές ανάγκες, στη θεραπεία ασθενών με γενική αναισθησία και με την επήρεια μέθης με πρωτοξείδιο του αζώτου, στη προσέγγιση και θεραπευτικής αντιμετώπιση παιδιών με αυτισμό και στη διάγνωση και θεραπεία περιπλεγμένων οδοντιατρικών και ιατρικών περιστατικών.

Η πτυχιακή της εργασία πραγματεύθηκε τις ψυχολογικές επιδράσεις του οδοντιατρικού περιβάλλοντος και της οδοντιατρικής θεραπείας σε παιδιά ηλικίας 6‐7 ετών.

Κατόπιν, εργάσθηκε ως παιδοδοντιατρος στο Kings College Hospital στο Λονδίνο ασκώντας αποκλειστικά οδοντιατρική σε παιδιά και ειδικές κοινωνικές ομάδες και απο το Μάρτιο του 2005 ασκεί αποκλειστικά την παιδοδοντιατρική στο ιδιωτικό της ιατρείο στην Αθήνα.

Είναι μέλος της Ελληνικής Παιδοδοντικής εταιρείας, της European Academy of Paediatric Dentistry, του Interational Association of Paediatric Dentistry και του Bristol Alumni ASsociation.

Το 2009 η βιογραφία της συμπεριλήφθηκε στην εγκυκλοπαίδεια προσωπικοτήτων Who is Who στην Ελλάδα.

Έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει εργασία της σε διεθνές περιοδικό.

Τον Ιανουάριο του 2017 ολοκλήρωσε το διετές πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης “Minor tooth movement and oral rehabilitation”.

H toothfairy συμβουλεύει

Η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο καλό είναι να γίνεται μέσα στους πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού.

H toothfairy συμβουλεύει

Επισκεφτείτε με τα παιδιά σας τον οδοντίατρο σας κάθε έξι μήνες για έλεγχο.

H toothfairy συμβουλεύει

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να βουρτσίζουν τα δόντια τους οπωσδήποτε πρωί και βράδυ.

H toothfairy συμβουλεύει

Βουρτσίζετε οι ίδιοι τα δόντια των παιδιών σας ή επιβλέπετέ τα μέχρι να σιγουρευτείτε πως το βούρτσισμα γίνεται ικανοποιητικά.

H toothfairy συμβουλεύει

Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν ζάχαρη πρέπει να περιορίζεται στις ώρες των γευμάτων και όχι ενδιάμεσα.